Interieur trends 2015 – Botanisch wonen

Één van de woontrends 2015 die we veel zullen gaan zien is de interieurtrend Botanisch wonen. Met deze trend haal je de natuur direct je interieur in.

Bij deze trend moet je denken aan prints van bladeren en bloemen aangevuld met mooie afbeeldingen van vogels en insecten. De kleuren groen en bruin voeren hierin de boventoon en vormen een mooi contract met een accent kleur, zoals bijvoorbeeld oranje en geel. Ook natuurlijke materialen, zoals mooie takken, veren en bloemen, passen perfect in deze trend en geven het geheel een persoonlijke touch.

Maak gebruik van kleur door je wand bijvoorbeeld groen te maken. Dit zet meteen een goede sfeer neer. Maar je kunt ook kiezen voor een behang met floral print of diverse botanische prenten. Een groene, bruine of grijze bank past prachtig binnen deze trend. Zeker wanneer je deze vol legt met veel kussens met prints van planten en bloemen. Ook effen kussens in groene, bruine en oranje tinten versterken het botanische effect.

Op de muren zien we veel gedetailleerde prints van planten, bloemen en het dierenrijk. Een mooi groot exemplaar of meerdere in een groepje bij elkaar. Eigenlijk mag het allemaal.

Planten en bloemen spelen in deze trend een grote rol, zeker als ze aansluiting vinden bij de print. Denk hierbij aan een floral behang gecombineerd met mooie glazen vazen en flessen met daarin een enkele bloem.

Laat je inspireren en let’s go ‘Botanic Wild’.

01 Beeld: TR Artwork Beeld: Resource Home Dir Beeld: Kate Imogen Wood Beeld: HouseofC Beeld: M&S Beeld: Sian Zeng Beeld: Sian Zeng Beeld: PureDesign Beeld: VibkedesignBeeld: Gek op Groen Beeld: VT wonen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *