Kerstmarkt in Praag.. het gevoel van de Coca Cola kerstreclame!

Nu Sinterklaas ons land heeft verlaten, maakt iedereen zich langzaam klaar voor de kerstperiode. De kerstlampjes stralen weer in winkelcentra en in straten, de plannen voor het kerstdiner worden gemaakt en de kerstversiering begint het huis langzaam weer te veroveren voor een paar weken.

Zelf vind ik dit een heerlijke tijd, de periode voor kerst. Ik ben dol op de Coca Cola-achtige kerstsfeer! Knus genieten binnenshuis met vrienden en familie. Buitenshuis genieten van alle twinkelende lampjes, stralende kerstbomen en het lekkere eten & drinken. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat ik enorm kan genieten van een mooie opgezette kerstmarkt.

In veel steden wordt in december een kerstmarkt of winterfair georganiseerd, dus je kunt je hart volop ophalen in de buurt. Mocht je het verder weg willen zoeken, dan worden er prachtige markten georganiseerd in België en Duitsland. Nadat we een paar keer een bezoek hebben gebracht aan Münster (aanradertje!), wilden we nu wat anders en hebben daarom vorig jaar gekozen voor een bezoek aan wonderschoon Praag en zijn vánocní trhy’ (kerstmarkten). Hier kun je namelijk niet één, maar vele kerstmarkten bezoeken. Diverse pleinen zijn omgetoverd tot een feestelijke kerstmarkt, mat prachtig versierde kraampjes.

P1020349

Praag is op zich al een prachtige stad waar je je ogen uitkijkt, maar de kerstmarkten maken het tot een overweldigend feest om hier te zijn. Kerstsfeer ten top!

Op het grootste plein valt onze mond bijna open van verbazing. De oude gebouwen zijn verlicht met duizenden lichtjes en midden op het plein staat een kerstboom die zijn weerga niet kent. Daarom heen vindt je knusse houten kerststalletjes, waar je oa. prachtig handgemaakte kerstdecoratie en schitterende kerstballen kunt kopen. Mocht je liever de innerlijke mens willen versterken, dan kan dit hier volop. Dampende eigengemaakte glühwein, ham vers van het spit, worst van het houtvuur en niet te vergeten de Tredelník, in suiker en kaneel gerolde deegrollen, waarvan de heerlijk zoete geur al je zintuigen prikkelt.

Terwijl je van de ene naar de andere kerstmarkt wandelt, kun je genieten van de mooie stad. De stad heeft namelijk zoveel moois te bieden aan historie, schitterende gebouwen en mooie uitzichten. Wil je jezelf even helemaal onderdompelen in de kerstsfeer, dan is de Praag een goede keuze.

Hier is kerst zoals kerst bedoeld was. Feeëriek!

PicMonkey Collage 02 PicMonkey Collage 01 PicMonkey Collage 05 PicMonkey Collage 01-01 PicMonkey Collage 04 PicMonkey Collage 06 PicMonkey Collage 07

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *