Mix oud en nieuw voor het fijnste woongevoel

Een goede mix in je interieur

Iedereen wil dat zijn of haar huis een gezellige plek wordt waar het hele gezin zich thuis voelt. Om van je eigen huis die gedroomde, sfeervolle plek te maken, struin je de nodige woonwinkels af. Vaak geeft het aanschaffen van nieuwe meubels en accessoires nog niet helemaal dat knusse woongevoel waarnaar je verlangt. De oplossing hiervoor? Richt je huis in door te spelen met een combinatie van oud en nieuw.

De basis voor jouw inrichting

De basis voor elke inrichting zijn de grote meubelstukken. Deze meubelstukken maken namelijk gelijk een statement in je huis. Door deze zorgvuldig uit te kiezen creëer je een inrichting die comfort biedt en tijdloos is. Met name in de woonkamer en keuken zijn comfortabele meubels van cruciaal belang. Je wilt natuurlijk wel dat jij en je gezin gezamenlijk lekker aan tafel kunnen zitten of heerlijk kunnen neerploffen op de bank. Meubels die comfortabel moeten zijn, kun je dan ook het beste nieuw aanschaffen. Bezoek antiekzaken en struin het internet af op zoek naar vintage pareltjes zoals oude kastjes en tafels. Dit vormt een leuke tegenhanger voor de nieuwe meubels. Oude meubels bevatten namelijk gebruikerssporen en geven je interieur daardoor een gezellige en robuuste touch.

Scandinavisch design

Een Scandinavisch interieur is een woontrend die op dit moment erg populair is. Deze woonstijl kenmerkt zich door de kleur wit, meubels die vakmanschap uitstralen en het gebruik van natuurlijke materialen. Speel in op deze trend met een Scandinavische design bank van BoConcept die gegarandeerd zitcomfort biedt. Ondanks dat deze woontrend nu heel populair is, zijn deze design banken niet trendgevoelig, maar zijn het juist tijdloze klassiekers. Combineer deze designbank bijvoorbeeld met een robuuste, oude salontafel om een stoer contrast tussen de meubels te creëren.

boconcept2

De finishing touch

Een huis is pas echt een huis wanneer het voorzien is van kleine details, accessoires en grote blikvangers zoals schilderijen. Vergeet de details niet en blaas je interieur leven in met persoonlijke, unieke, maar ook praktische accessoires. Met name wanneer je aan het hoofd staat van een gezin, weet je hoe rommelig het soms in huis kan zijn. Opbergdozen zorgen voor een opgeruimd huis, maar hebben daarnaast ook effect op de sfeer van jouw huis. Een minder praktische accessoire, maar wel een gezellige is een dienblad met daarop kandelaars. Verzamel kandelaars in diverse formaten en plaats deze in een rommelige setting op een dienblad. Laat de kaarsen branden en het kaarsvet langzaam over de kandelaar druipen. Het staat gezellig en knus. Wat ook voor gezelligheid in huis zorgt, is een compositie van oude fotolijstjes met foto’s van jou en je gezin. Hierdoor weerspiegelt het huis de personen die erin wonen.

Wil je meer inspiratie voor jouw interieur? Breng dan een bezoekje aan de inspiratiegalerij van BoConcept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *