Nieuwe woontrend: de betonnen eettafel

Ik ben ervan overtuigd dat een betonnen eettafel de nieuwe trend wordt in 2016.

Beton werd in het verleden enkel gebruikt als soort bouwmateriaal, denk hierbij bijvoorbeeld aan het storten van een ondervloer. Meer en meer zien we beton echter in andere vormen terug in ons huis, zoals in een betonnen aanrechtblad, topvloer van beton etc. Ik vind het persoonlijk een prachtig materiaal en op de juiste wijze gecombineerd geeft het zelfs een chique uitstraling.

Wat echter nieuw is dat beton nu ook gebruikt wordt voor accessoires en meubels. Zo zagen we eerst voorzichtig het betonnen lampvoetje voorbij komen, maar inmiddels zijn we al aanbeland bij eettafels, geheel of gedeeltelijk, gemaakt van beton. En ik vind ze prachtig!

Betonnen eettafel

Het eerste voordeel van een betonnen tafel is dat hij oersterk is. Een tweede voordeel is dat beton weinig of geen onderhoud nodig heeft.

Zeker ook niet onbelangrijk is dat beton zich makkelijk laat combineren. Het is mooi om een paar accessoires van beton in het interieur terug te laten komen of om de tafel te gebruiken op een betonnen vloer. Maar eigenlijk alles kan hierbij. Combineer beton met industriële items, waardoor het een extra stoere uitstraling krijgt. Of combineer beton met zachte, aaibare stoffen voor een krachtige uitstraling met een zacht randje. Combineer beton met hout, voor een prachtig contrast tussen een koel en warm materiaal.

Eigenlijk kun je niets verkeerd doen met een betonnen eettafel, dus hoeveel meer redenen hebben we nog nodig om zo’n prachtige tafel in huis te halen?

Doe-het-zelf betonnen eettafel

Als je handig bent,, is het ook mogelijk om zelf een tafelblad of onderstel te maken en zo je eigen unieke tafel te ontwerpen.

Laat je alvast inspireren door de volgende ideeën:

www debetonfabriek nl betonnen-eettafel-600x901 www thestylebox nl www flow-design nl www homease nl www flowdesign nl www lowinkmeubelen nl 01 www makeithome nl www pinterest com www lowinkmeubelen nl www showhome nl www tabledusud nl www interieurdesign nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  • Kevin Diederen schreef:

    Geachte,

    Ik ben helemaal fan van de betonnen tafel met de drie schuine poten. Alleen vind ik nergens waar ik deze kan kopen. Is dit mogelijk op jullie webshop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *