Planten in je huis – turn them around!

Graag meer groen in huis, maar dan anders dan anders? Nou.. dat kan!!

De mogelijkheden zijn eindeloos om je eigen twist aan je binnentuin te geven. Letterlijk, want wat te denken van planten op zijn kop, verticaal aan de muur, bijzondere potten.

Ik ben helemaal in de ban geraakt van deze manier van groen in huis halen, door de ‘zwevende kwallen’ van designer Cathy Van Hoang. Zij gebruikt de schelpen van zee-egels als kleine plantenbakjes. Eenmaal opgehangen aan een vislijntje,  hebben de plantjes wel wat weg van kwallen die door de lucht zweven.

0103

Maar er is zoveel mogelijk… geniet, experimenteer en maak je eigen droomtuintje in huis!

1. Planten op zijn kop

Dit is makkelijk te realiseren in de Sky Planter van Bosske. Op hun website vind je informatie over welke planten het best geschikt zijn en waar je de bloempotten kunt kopen.

Met een beetje handigheid kun je natuurlijk ook je eigen bloempotten gebruiken. Dan weet je zeker dat je iets unieks hebt.

11 13

2. Bloemen onderste boven hangen

Het is natuurlijk wel een beetje lastig om vazen met bloemen onderste boven te hangen, maar dit gaat natuurlijk wel uitstekend met droogbloemen of kunstbloemen. Deze laatste zijn soms niet van echt te onderscheiden en op deze manier haal je instant het zomergevoel in huis.

19

3. Bloemen en planten in vaasjes/ gloeilampen

1816

Hoe je makkelijk een gloeilamp om kunt toveren tot een vaasje of plantenhanger, laat Rachel Siwaletti van de huismuts zien in dit filmpje.

18

4. Creatief met kurk

Kleine muurplantjes passen perfect in een uitgeholde kurk. Heel leuk om er meerdere bij elkaar aan de muur te hangen, maar ook perfect om hier een mooie schaal mee te vullen.

Laat de champagne kurken maar alvast knallen, want vanwege hun grootte en vorm zijn deze uitermate geschikt.

04

5. Planten aan een rek of paneel

Een mooie manier om planten op te hangen en toch makkelijk te kunnen voorzien van water of te vervangen is aan een rek aan de muur. Dit kan je makkelijk zelf maken van latjes of kant en klaar kopen bij de bouwmarkt. Maar denk bij dit idee ook eens aan een gaaspaneel. Hier kun je dan ook gelijk je mooiste tekstkaarten of andere leuke items bij hangen.

Ook een stang/ keukenrek, zoals de Grundtal van Ikea leent zich er perfect voor om je eigen kruidentuin, op een eigentijdse manier, te realiseren.

05 26 23

6. Planten aan de muur in bijzondere potten

08 09

7. Planten in bijzondere potten of houders

Door planten in bijzondere potten te presenteren, worden het kunstwerkjes op zich.

Makkelijk zelf te maken en daarmee extra leuk.

07 17

8. Planten in hun eigen binnen kas

Door planten in een plantenkas te zetten met geometrische vormen worden het echte eye-catchers. Dit soort kassen en potten zijn de trend van 2015 en daarmee nu volop verkrijgbaar.

10 06

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *