Pop Up Shop on the move – nieuwe shop in Gent!

e Pop Up Shop is on the move! Initiatiefneemster Bijou Daillo (van Bijoux de Bijou) van de Pop Up Shop Goes (geopend in de periode mei t/m september 2015),  heeft nu ook de deuren geopend van een Pop Up Shop in Gent.

Ook hier is weer een fantastische verzameling van ondernemers met bijzondere producten (en/of diensten). Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat deze shop ook weer een echte must see & visit is.

Laat je hierbij alvast verleiden door een kleine introductie van de deelnemers en pak daarna snel je tas om de winkel in het echt te bewonderen.

Bijoux de Bijou

Bijou Diallo reist een paar keer naar de Ivoorkust en bezoekt dan ook buurlanden, zoals Guinee, Conakry, Senegal, Mali en Burkina-Faso. Uit deze bezoeken weet ze een prachtige collectie samen te stellen van unieke tassen en sieraden. Voor de productie wordt gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen, met aandacht voor de plaatselijke economie. Een van de tassen wordt zelfs gemaakt van gerecycled rijstzakken. De producten van Bijou hebben echt een geheel eigen stijl. Ze zijn hip, authentiek, onderscheiden zich en maken deel uit van de’ fairtrade’.

Laat je betoveren in real life of via haar website of Facebook pagina.

bijoux 04 bijoux 02

Fairplace

Fairplace is opgericht door door 2 vrienden met als uitgangspunt ‘Fair to Play’. Alle artikelen in hun webshop zijn door de heren gekeurd op 2 factoren: speelbaarheid en duurzaamheid. Ze zoeken naar speelgoed met een duurzaam kantje: gemaakt in de sociale economie, Belgisch design, extra stevig, gemaakt uit gerecycleerd materiaal, cradle-to-cradle, enz. Over beide factoren vindt je een aanduiding bij elk artikel in de vorm van een score van 1 tot 10. Hier moet je dus zijn voor ‘Toys with a story’; duurzaam en bijzonder speelgoed.

Let’s make this world a fair place en ga naar de winkel voor dit bijzondere speelgoed met meerwaarde of neem alvast een kijkje op hun website of Facebook pagina.

fairplace 1 fairplace 2

Crazyclage

CrazyClage is een eigenzinnig juweelontwerp atelier waar upcycling centraal staat en maken (deels) van oude materialen prachtige nieuwe producten. Hierbij spelen ze met de eindeloze combinatiemogelijkheden tussen gerecyclede materialen, edelmetalen, (half) edelstenen en organische materialen. Het resultaat is betoverend en biedt een boeiende samenspel tussen oud en nieuw, ondergewaardeerd en gewaardeerd, anorganisch en organisch…

Laat je in vervoering brengen door hun prachtige ontwerpen in de shop of verleid jezelf alvast door een kijkje te nemen op hun website of Facebook pagina.

 

Artichoque by Jonathan

Jonathan Vandegaer behaalde in 2005 zijn specialisatiegraad theaterkostuumontwerp binnen de opleiding modeontwerp aan de Academie voor Schone Kunsten te Sint-Niklaas. Daarnaast heeft hij de opleiding maatschappelijk werk en een aantal bijkomende therapeutische opleidingen zoals contextuele hulpverlening en systeemgericht werken voltooit. Deze bijzondere combinatie komt uitstekend van pas in zijn lessen mode, interieur en accessoires aan de afdeling mode van het Maria Assumpta Instituut te Laken en freelance lessen modeatelier, expressie etc aan jongeren/ jongvolwassenen. Een groot deel van zijn tijd besteedt hij aan modeprojecten, van gepersonaliseerde ontwerpen tot grootschalige kleding-producties voor dans- en theatervoorstellingen.

Maar ook voor ons maakt hij prachtige ontwerpen en die zijn nu te bewonderen in de shop. Alvast een indruk krijgen van het moois? Kijk dan op zijn website of Facebook pagina.

arti 06 arti 02

Ministerie van Unieke Zaken

Het ministerie van Unieke Zaken laat zich moeilijk in woorden vangen. Bij de oprichting zijn er 2 regels bepaald en die zeggen het eigenlijk al: art. 1 De vrolijke jihad tegen eenheidsworst en zurigheid en art. 2 De dictatuur van de Goesting. Eén ding is zeker: een kleine twist en een knipoog zorgen voor een lach.

Wordt vrolijk en geniet van het voorproefje op de website of Facebook pagina.

ministerie 01 ministerie 02

Loulou Accessoires

Lien Meirlaen is iemand die voor haar droom is gegaan. Op vakantie in Indonesië en Nepal liet ze zich inspireren door de kleurrijke gebruiksvoorwerpen. Samen met haar vriend ging ze zelf aan de slag, en voor ze het wist, had ze haar eerste ontwerp klaar. Het vervolg heeft tot een prachtige collectie geleidt van vilten creaties. Van kettingen, slofjes tot accessoires.

Kijk, geniet en sta versteld in de shop van haar creativiteit of geniet alvast via haar website en Facebook pagina.

lou lou 5 loulou

Prints & Posters

Myra maakt de leukste, vrolijkste, mooiste, liefste en wat je verder maar zoekt posters. Het motto van Prints & Posters is: ‘We vinden het belangrijk dat je authentiek kunt zijn. Kortom, dat je jezelf kunt zijn en je prettig voelt waar je ook bent, thuis of op kantoor. En met onze prints en posters kun je uitstralen wie je bent en de juiste sfeer om je heen creëren.’ Uniek: veel ontwerpen kunnen naar jouw persoonlijke smaak worden aangepast. Andere kleur of tekst? Vaak is het mogelijk. Maar wil je echt iets héél unieks, dan kun je een print of poster speciaal voor jou laten ontwerpen!

Bewonder de prints en bekijk alle mogelijkheden via de website of Facebook pagina.

prints 04 prints 01

baboooZ

baboooZ hanteert de mooie slogan ‘when walking your talk becomes a lifestyle’. Niet alleen de slogan is mooi, maar ook de prachtige producten gemaakt door de Masai vrouwen in Kenia. Van iedere verkoop wordt er 10% gedoneerd aan een onderwijsprogramma in Kenia. De sandalen zijn al zo mooi van zichzelf, maar door dit idee moet je toch op wolken lopen? Mocht je juist op zoek zijn naar bijzondere sieraden, dan ben je hiervoor ook aan het goede adres.

Kom genieten van deze kleurrijke artikelen in de shop of ren naar haar website of Facebook pagina.

baboooz 02Flyer-Front-Final

Gezonde tuinen

Hulp nodig bij zieke planten of de bestrijding van onkruid of plaagdieren? Stefanie helpt u graag op weg naar een gezonde en mooie tuin, waarbij ze met respect voor mens, dier en omgeving werkt. Hierdoor zijn haar werkwijzen ook veilig voor mensen en bovendien werken haar oplossingen efficiënt, duurzaam en zijn ze economisch haalbaar. Dit is een win-win situatie voor zowel mens, dier en natuur!

Kom haar dus snel opzoeken in de shop of kijk voor meer informatie op haar website of Facebook pagina.

 

Gingerwald

Je kunt er heel veel over schrijven, maar dit is vooral iets wat je geproefd moet hebben. De natuurlijke sappen van Gingerwald! Gingerwald kiest handmatig alle ingrediënten waardoor je verzekerd bent van de beste kwaliteit. Daarnaast werken ze zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers en seizoensgebonden producten. Kan het nog beter? Ja! Ze grijpen namelijk zo min mogelijk in en streven naar een transparant en eerlijk productieproces. Hierbij wordt nooit gebruik gemaakt van toevoegingen of conserveermiddelen. Goed voor het milieu en goed voor de mens. Gingerwald bewijst dat dit fantastisch hand in hand kan gaan.

Maak je keuze uit een van de heerlijke smaken in de shop of laat je smaakpapillen alvast op gang komen via hun website of Facebook pagina.

gingerwald 1 gingerwald 2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *