Project Klushuis – part 01

De grote uitdaging “project Klushuis” is begin februari van start gegaan en uitdaging is wel het goede woord gebleken. Op het eerste zicht lijkt een woning vaak instap klaar, maar meestal vertelt een tweede inspectie een ander verhaal. En laat dit nou een woning met zo’n verhaal zijn.

De vorige bewoners hebben het huis achtergelaten met verf bespatte radiatoren, ingekleurde stopcontacten, op iedere deur minstens 30 stukjes plakband, muren vol spijkertjes, kozijnen met restjes kerstversiering, deuken in de kozijnen, beschadigingen aan het spuitwerk op alle muren en als kers op de taart: ketchup en andere etensresten tegen het plafond. En dan ben ik vast nog héél vergeten te benoemen…

P1100331

Vandaar dat we het een uitdaging noemen, maar eigenlijk is het vooral een leef-je-uit project, want hier valt zoveel eer te behalen!

Wat moet er allemaal gebeuren: alle muren worden glad gestreken en daarna opnieuw gespoten, een aantal muren maken we behangklaar, alles moet geschilderd worden (raamkozijnen, deurposten, deuren, trapleuningen, trappen) en daarnaast moeten alle grote zaken als toilet, badkamer en keuken vervangen worden.

En wat als een paal boven water staat: het wordt prachtig! De samenhang lijkt soms nog te (deels) ontbreken, maar langzaamaan beginnen alle ideeën in elkaar te grijpen en vormen uiteindelijk een perfect geheel. En soms moet het plan nog een beetje bijgesteld of beter gezegd afgesteld worden op de woning. Goed kijken en luisteren naar het huis is hierbij de leidraad om iets moois neer te zetten.

Even wat meer informatie over de woning:

Het is een nieuwbouw woning uit 2002 en bestaat uit 2 verdiepingen met in totaal 6 (!) slaapkamers. Bij ‘gebrek’ aan een zolder wordt op de 2e etage 1 van de 2 twee kleinere kamers omgetoverd tot opslag- en werkkamer en de andere wordt een eenvoudige logeerkamer. De resterende grote kamer wordt ingericht tot een luxe logeerkamer, voorzien van zoveel mogelijk gemakken.

Op de 1e etage wordt hard gewerkt aan een mooie badkamer. De grote kamer wordt slaapkamer en de 2 kleinere kamers worden beiden ingericht als kleedkamer. Geen discussie over wie, wat, waar – gewoon ieder zijn eigen ruimte. Dit 1e etage wordt dus een luxe verblijf voor de bewoners en de 2e etage vrijwel geheel voor gasten.

De benedenverdieping volgt later.. hier wordt nog te hard gewerkt om er al iets van te laten zien.

BADKAMER

De badkamer – zoals hij was.

P1100361-resized P1100360-resized

De badkamer – zoals hij nu is. Zien jullie de vooruitgang? 😉

KLEINERE KAMER (2E VERDIEPING)

De 2e verdieping is reeds onder handen genomen. Wat omvat dit? Eerst de oude marmoleum vloer verwijderen en alle ramen en deuren schuren. Radiatoren verwijderen. Daarna plafonds en ramen afplakken zodat de muren voorzien kunnen worden van een mooi glad stuclaagje. Vervolgens de vloeren afplakken, zodat muren en plafonds opnieuw gespoten kunnen worden in fris wit.

Als dat gebeurd is, kan alle tape, papier en stucloper verwijderd en kunnen we verder met het terughangen van de schoongemaakte radiatoren, de vloeren egaliseren, raamkozijnen/ deuren/ deurposten voorzien van een mooie laklaag in fris wit en antracietgrijs (kleur van stalen deuren), maar ook: stopcontacten en hang/sluitwerk schoonmaken, wastafels opfrissen/ vervangen, nieuwe sifons plaatsen, nieuwe raamuitzetters bevestigen en noem zo maar op. Alles bij elkaar komt er altijd meer bij kijken dan je op het eerste oog denkt.

Maar wat krijg je dan? Een prachtige, frisse, uitnodigende ruimte.. klaar voor de vloerbedekking en de logeerbedjes.

 p1100280 (1) p1100280 (3)P1100300 resized P1100304 resizedP1100395 P1100398

TOILET

Een project dat voor een groot deel al klaar is, is het toilet beneden. Hier een kleine impressie van voor- en na.

P1100308 P1100315 P1100317 P1100341

VOORTGANG VAN HET PROJECT

De voortgang van het project loopt over alle verdiepingen tegelijk: op de 2e verdieping zijn we begonnen en langzaamaan wordt er naar beneden toe gewerkt. Hierdoor kent iedere verdieping nu zijn eigen fase.

Waar ik me op mag gaan storten? Dat is nu als eerste de grote logeerkamer. Een prachtig project, want dit is sowieso 1 van de mooiste kamers van het huis. Kijk maar naar onderstaande foto (oude situatie): wat een licht en wat een ruimte! Volgende week ziet deze er al heel anders uit, dus wordt vervolgd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *