Reis rond de wereld in je eigen huis

Ben je ook zo dol op reizen en wil je de wereld in huis halen, om zo weg te kunnen dromen over alle plaatsen waar je bent geweest of nog naartoe wilt?

Geniet dan mee van deze inspirerende woonideeën voor echte globetrotters!

 

BEHANG JE MUUR MET EEN WERELDKAART

Wil je een statement maken, dan zit je met wereldbehang goed. In eerste  instantie lijkt het misschien druk, maar gecombineerd met een strak en rustig interieur geeft het een onovertroffen effect.

Niet getreurd als het type landkaart dat je graag wilt, niet leverbaar zijn als behang. In Nederland zijn er namelijk diverse mogelijkheden om je eigen behang te laten maken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een afbeelding met hoge resolutie.

collage muur 02collage muur 01

KOFFERS DIE JE NOOIT MEER HOEFT UIT TE PAKKEN

Oude koffertjes zijn zo leuk. Ze ademen avontuur en herinneringen uit en zijn ze gewoon zo mooi! In een eerder blog bericht heb ik hier al eens over geschreven, maar ze passen perfect in de stijl van het werelds wonen.

Maak van oude koffertjes originele schapjes aan de muur, een tafeltje/ kastje of een bijzonder krukje en maak zo jouw eigen unieke meubelstuk. Voor wie minder creatief is of meer van het gemak: de oude koffertjes voor aan de muur zijn overigens ook kant en klaar te koop bij Otto.

collage koffers

RECEPTEN (INGELIJST) AAN DE MUUR

Heerlijk om je lekkerste recepten terug te laten komen op de muur. Mooi als uitvergroting, uitgeschreven op een krijtbordwand of ingelijst. Laat je creativiteit en vooral je smaak spreken!

collage recepten 01

collage recepten 02

GEBRUIKSVOORWERPEN ALS SOUVENIR

Wil je dagelijks weer kunnen genieten van je reizen, dan kun je ervoor kiezen om iedere keer een deel van een servies mee te nemen. Hierdoor kun je je eigen, unieke samenstelling van een servies maken. Wedden dat je eten hier nog lekker door smaakt?

Ook andere gebruiksvoorwerpen als souvenir zijn leuk om te integreren in je huis. Dus die mooie leren poef uit Marokko of dat mooie kussen uit Mexico.. gewoon doen!

collage serviescollage souvenir

collage souvenir 02

WERELDKLOKKEN AAN DE MUUR

Met wereldklokken aan de muur maak je van een alledaagse woonaccessoires gelijk iets bijzonders. Er zijn diverse prachtige exemplaren te koop van het merk Newgate, maar het is ook leuk om zelf je eigen klok te creëren. Met plakletters of verf kun je jouw mooiste bestemmingen op de muur zetten en dit aanvullen met een paar goedkope klokken van bijvoorbeeld Ikea. Zo maak je in een handomdraai een eigentijdse klok.

Je kunt (antieke) klokken ook combineren met metalen naamplaatjes, voor een vintage of industrieel tintje.

collage klokken 01

collage klokken 02

KLEURRIJKE DOOSJES VOOR JE MOOISTE VAKANTIE HERINNERINGEN

Deze leuke souvenir-kistjes zijn bedacht door Martha Stewart en zijn eenvoudig zelf te maken.

Beschilder blanco kistjes van bijvoorbeeld Xenos met de naam van het land of de stad, met behulp van verf en lettersjabloon. Vul het kistje met alle mooie herinneringen, zoals kleine souvenirs, tickets, metrokaartjes, foto’s, kaarten en geld van het betreffende land . Makkelijker, leuker en origineler dan het maken van een scrapbook.

collage kistjes

SOUVENIRS ALS KUNSTVOORWERPEN

Laat je souvenirs stralen door souvenirs te kopen die ook echt bij jou en je interieur passen en geef ze een mooi plaatsje in een open kast of een soort letterbak. Combineer de souvenirs met neutrale kleuren, waardoor de items echte eye-catchers worden.

collage kastGEEF JE REISFOTO’S EN BOEKEN EEN WELVERDIENDE PLAATS

Een fotomuur past helemaal in de huidige poster- en fototrend en wat is er nu mooier dan hier je eigen foto’s voor te gebruiken? Zeker in zwart/wit, mooi ingelijst en in een groepje bij elkaar, krijg je een krachtige uitstraling. Eventueel kun je dit aanvullen met mooie ansichtkaarten en ingelijste plattegrondjes.

Ook mooie boeken vol foto’s van het land mag je laten zien. Dit kan in een mooi rek, op een stapel.. het kan allemaal.

collage foto- boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *