Stylen met vintage kasten & materialen uit winkels en fabriekshallen

Zelf ben ik bijzonder gecharmeerd van oude kasten en tafels. Zeker als ze ook nog eens een verhaal vertellen. En dat doen ze items allemaal!

Graag laat ik jullie zien hoe je een aantal van deze vintage exemplaren mooi kunt gebruiken in je interieur. Deze prachtige vintage exemplaren passen namelijk perfect in een industrieel interieur, maar laten zich ook uitstekend mengen met andere stijlen. En dat maakt dat ze nog mooier dan ze al zijn. Bovendien gaan ze op deze manier nooit vervelen!

Laat je inspireren door onderstaand bakkersrek, postsorteer-, apothekers- en tekenkast en industriële stapelbakken.

Bakkersrek

Vroeger werden hier de warme, versgebakken broden uit de oven ingelegd. Nu lenen de kasten zich perfect om je mooiste items in te showen, maar ook als extra opbergrek in de keuken en badkamer.

bakker 00

bakker 02

bakkers 01

bakkers 03 basiclabel

 

Postsorteerkast

Voor de automatisering werden deze kasten volop gebruikt voor het sorteren van de post. Nu lenen ze zich dan ook uitstekend als bureau, maar ook als een werkplek voor bijvoorbeeld naaien en knutselen. Opbergvakken genoeg!

post 01

post 05

post 06

post 02

 

Tekenkasten

Deze kasten werden op tekenkamers en ateliers gebruikt om alle soorten en maten papier in op te bergen. Nu zijn het nog steeds perfecte opbergkasten voor allerhande kleine dingen. Denk hierbij aan een voorraad knutselmateriaal, kaarten. Maar denk ook eens aan sieraden: hier leent de kast zich perfect voor! Maar ook een sofa of extra zitplaats kun je hiermee in een handomdraai creëren.

teken 01

teken 03

teken 04

teken 05

teken 02

Metalen stapelbakken

Vroeger werden deze industriële bakken al voor vanalles en nog wat gebruikt in magazijnen en winkels. Nu kan dat nog steeds. Sterker nog: het is een echte aanrader. Ze zijn makkelijk te stapelen en groot genoeg om elk gewenst item op te bergen.

stapel 00

stapel 01

stapel 02

stapel 03

 

Apothekerskasten

Deze kasten kennen we waarschijnlijk allemaal al wel. Hoeveel tijd er ook verstrijkt, ze blijven altijd even handig en vooral even mooi! Hierin kun je echt alles kwijt.. nu maar hopen dat je het nog terug kunt vinden!

apotheker 01

apotheker 02

apotheker 03

apotheker 04

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *