Trendkleur 2016 – Okergoud

Woontrends 2016 – Kleur van het jaar 2016: Okergoud

Elk najaar presenteert Akzo Nobel, het moederbedrijf van Flexa, de trendkleur voor het nieuwe jaar. Zo werd in 2015 Copper Orange, oftewel Koper Oranje gekozen tot  kleur van het jaar. Voor 2016 is dé kleur van het jaar Oker Goud.

Jaarlijks komen een groep experts en trendwatchers uit de hele wereld bijeen en uit deze bijeenkomsten komen een aantal trends naar voren die samengevat worden onder een overkoepelende gedachte die de tijdgeest weerspiegelt. Kleurspecialisten van AkzoNobel werken die bevindingen vervolgens uit tot de jaarlijkse ColourFutures-publicatie, vol inspirerende ideeën waar iedereen iets uit kan halen.

Deze keer viel op dat in alle belangrijke trends voor 2016 iets met goud voorkwam. Van de trend Dark & Light, die het gouden uur tussen dag en nacht verbeeldt, tot het goud dat voorkomt in de trend Heritage & Future, zowel in schilderijen van Oude Meesters als in hedendaags design. Uit het brede palet aan geeltinten dat uit de brainstorm naar voren kwam, is precies dat ene geel gekozsen dat de invloed van goud op deze kleurtrends het best vertegenwoordigt.

Een okerachtig geel; in termen van verf een kleur die fel genoeg is om de aandacht te trekken, maar subtiel genoeg om een vertrouwd gevoel van historie op te roepen en natuurlijk te ogen.

Een geel dat, met andere woorden, goed te combineren is met andere tinten en  kleuren zoals bijvoorbeeld zacht roze, (mint)groen of donkerblauw.

okergoud 5a

Goud zien we al veel in de fashion wereld en voorzichtig aan komt het ook al binnen in de nieuwe wooncollecties. Het oogt fris en maakt vrolijk. De nieuwe goud kleur is prachtig te gebruiken op grotere oppervlakten zoals muren, maar schittert ook als accent in woonaccessoires en als afwerking op stoffen. In combinatie met het bijpassende kleurenpallet is het prachtig combineren: ton sur ton, met natureltinten of mixen tot een verrassend geheel.

Okergoud belichaamt alle grote trends voor 2016. De kleur van het jaar is geïnspireerd door een groter idee in 2016: ‘Looking both ways’, met aan de ene kant tradities en de andere kant moderne innovatie. De kleur okergoud is het onderliggende thema voor de kleuren trends van 2016: Heritage & Future, Dark & Light, The Grid & Letting Go en Words & Pictures.

 

CF16-CONTENTS_720x889

Okergoud-kleur-2016

CF16-COTY-11_720x1080

Woontrends-2016-okergoud-verf

CF16-COTY-6_720x959

CF16-COTY-3_720x959CF16-COTY-9_720x959

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *