Woontrends 2017

Vol verwachting klopt ons hart.. wat worden de woontrends voor 2017?

Warme kleuren en groen

Het interieur wordt krachtiger, waarbij de zachte kleuren vervangen worden door warmere en intensere kleuren. Warmere kleuren betekenen vaak ook wat donkerdere kleuren. Ons interieur wordt volwassen. We kunnen dus stellen dat de lieflijke pasteltinten vervangen worden door oa. bruin en terracotta tinten.

terracotta-01

Hierbij past groen perfect, dus ga voor meer groen in huis. Dit kan in de vorm van veel planten, maar ook voor groene accenten in woonaccessoires of juist in een groene muur. Groen = trending!

groen-01groen

De woonkleur van het jaar 2017: Denim Drift

Dé kleur is denim drift. Een prachtige warme kleur blauw, waarmee je eindeloos kunt combineren. Alle inspiratie voor deze kleur vindt je hier.

denim-drift-01denim-drift-02

Naast warmere kleuren, ook warmere materialen

Naast de kleuren worden ook de materialen warmer. Goud wordt vervangen door brons en messing. Marmer wordt vervangen door gekleurd natuursteen.

natuursteenbrons-01

Vloerkleden!

Liefst opvallend met veel kleur en in een ronde vorm. Jouw perfecte vloerkleed verbindt alle meubels met elkaar, als alle zitmeubelen erop staan (al is het maar met één poot).

vloerkleed-01

Kurk – nu eens niet alleen op de fles, maar overal!

Kurk is een enorm veelzijdig product, wat je vrijwel voor ieder doel in kunt zetten. Daarnaast is het erg decoratief én warm, waardoor kurk zelfs als vloer bijzonder geschikt is. Misschien denk je bij kurk in eerste instantie vooral aan woonaccessoires, maar kurk op de muur is ook héél erg leuk.

kurk

Planten, planten en nog eens planten!

Het mag dit jaar allemaal: van grote planten tot kleine planten, grote groepen planten of een mooi solo exemplaar. Zelfs de cactus zien we weer terug, maar in 2016 laten we de cactus onder de stolp achter ons.

planten-01planten-02

 

 

 

 

1 Comment

  • Rinke schreef:

    Ik vind de nieuwe trend voor 2017 helemaal te gek. Nu ben ik zo ie zo al wel een echte plantenfreak. Ik heb laatst een aantal toffe bijzettafeltjes gekocht. Die heb ik nu helemaal vol kleine plantjes staan. Planten geven echt enorm veel sfeer. Het liefst zou ik ook nog een muur groen verven maar ik denk dat man lief het daar niet mee eens gaat zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *